Lidmaatschap Hogeschool Leiden: ‘het is écht een gezamenlijke opgave’

Sinds 1 februari 2022 is Hogeschool Leiden lid van ZWconnect. Om als werkgeversvereniging goed aan de behoeften van onze leden te kunnen voldoen, horen wij graag van hen met welke redenen zij lid zijn geworden en wat zij uit het lidmaatschap willen halen. In dit interview geeft Eldrid Bringmann, directeur Faculteit Gezondheidszorg Hogeschool Leiden, uitgebreid antwoord op deze vragen.

Kun je iets meer vertellen over Hogeschool Leiden?

“Wij zijn een hogeschool die professionals opleidt voor de beroepspraktijk en onderzoek doet in en met diezelfde beroepspraktijk. Wij zijn lid geworden van ZWconnect vanuit de faculteit Gezondheidszorg. Die kent drie bacheloropleidingen (Verpleegkunde, Fysiotherapie en Vaktherapie) en twee masteropleidingen (Advanced Nursing Practice en Fysiotherapie). In totaal hebben we ongeveer 2.600 studenten.

Binnen de faculteit valt ook het kenniscentrum Vitaliteit en Eigen Regie (VEER). Daarin zijn vier lectoren werkzaam die samen met docenten, onderzoekers, studenten en partners in het werkveld praktijkgericht onderzoek doen binnen de context van de zorgverlening.

De vier lectoraten zijn Antroposofische Gezondheidszorg, Eigen Regie bij Fysiotherapie, Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg en Verpleegkundig Leiderschap. Binnen deze vier thema’s werken we samen met andere hogescholen/universiteiten, zorgorganisaties (Marente en Basalt) en ziekenhuizen (Alrijne en LUMC). De doelstelling van het kenniscentrum is onder andere om te zorgen dat mensen (patiënten, cliënten als professionals) zo lang mogelijk vitaal blijven, zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving en daar hun eigen regie op kunnen blijven behouden.”

Met welke reden(en) zijn jullie lid geworden?

Ik kwam erachter dat wij nog niet waren aangesloten, terwijl andere samenwerkingspartners wel een lidmaatschap hebben. Het enorme tekort op de arbeidsmarkt is echt een gezamenlijke opgave. Als hogeschool hebben we de taak om genoeg gekwalificeerde mensen op te leiden en hebben werkgevers de taak om goede omstandigheden te bieden en de professionals vast te houden. Waar ik van schrik is dat zo’n 40 procent van de pas opgeleide jongeren die in een ziekenhuis werken, in de eerste twee á drie jaar weer uitstromen. De vraag is dus wat wij in ons onderwijs mee kunnen geven aan jongeren om dit uitstroompercentage te verlagen en wat werkgevers zelf kunnen doen. Daar zouden we de komende jaren meer samenwerking in willen zoeken. We doen het al, maar het kan nog beter. ZWconnect is een mooi platform om kennis uit te wisselen.

Wat willen jullie uit het lidmaatschap halen?

Dat wij zichtbaar zijn als opleidingsorganisatie voor partijen in de regio en elkaar dus makkelijker kunnen vinden. Vanuit onze hogeschool vind ik het heel belangrijk om goed verbonden te zijn met het werkveld waarvoor wij opleiden.

We nemen graag deel aan de activiteiten en netwerken van ZWconnect om de verbinding te versterken.

Wat is het belangrijkste probleem om aan te pakken

Het grootste probleem is simpelweg het grote arbeidsmarkttekort in onze sector en de uitstroom van zorgprofessionals die net zijn opgeleid. Dat vind ik enorm jammer voor de personen in kwestie, maar ook voor de zorginstellingen en patiënten/cliënten. Ik wil graag weten waar dat grote arbeidsmarkttekort nu precies door komt.

Zijn het bijvoorbeeld culturele of organisatorische aspecten binnen een instelling? Ik wil dan graag weten hoe wij hier een bijdrage aan kunnen leveren vanuit onze lectoraten, opleidingen en stagebegeleiding. Als werkgevers uit de regio een beeld hebben hoe wij hierin als onderwijsinstelling een bijdrage kunnen leveren, hoor ik dat natuurlijk heel graag.

Hoe zouden jullie een bijdrage kunnen leveren?

Waar we ons bijvoorbeeld op richten is de vraag of er misschien nieuwe professionals nodig zijn in de zorg via associate degree-opleidingen. Wij zijn bereid dit te onderzoeken en te ontwikkelen. Ik begrijp dat zorginstellingen dat op dit moment nog lastig vinden. Het is namelijk al moeilijk genoeg om een mbo- en hbo-verpleegkundige goed in te delen in het functiehuis, laat staan een associate degree.

Op het moment dat een zorginstelling hiermee aan de slag wil gaan, staan wij hier echter voor open. Ook op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) valt er nog winst te behalen. Wij bieden bijvoorbeeld voor Verpleegkunde en Fysiotherapie al nascholing aan en hebben ook twee duale masters, maar we kunnen gezamenlijk nog veel meer uit LLO halen.

Nieuws

Arbeidsmarktcijfers op maat? We komen naar je toe!


Wist je dat je als werkgever arbeidsmarktcijfers op maat kunt laten maken voor jouw organisatie?

Subsidieverantwoording SectorplanPlus 2017-2022 officieel ingediend


In totaal is er in de periode tussen augustus 2017 en augustus 2022 voor 271 miljoen euro subsidie verantwoord.

Even voorstellen: Monique van Meurs


Onze nieuwe projectleider Monique van Meurs stelt zich graag aan je voor.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*