Lidmaatschap Eerstelijnszorg Zoetermeer: ‘Tot drie jaar geleden zagen we veel minder vacatures’

Sinds 1 september 2022 is Eerstelijnszorg Zoetermeer (voorheen Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer) lid van ZWconnect. Om als werkgeversvereniging goed aan de behoeften van onze leden te kunnen voldoen, horen wij graag van hen met welke redenen zij lid zijn geworden en wat zij uit het lidmaatschap willen halen. In dit interview geeft Mayke van Oene, HR-manager van Eerstelijnszorg Zoetermeer, uitgebreid antwoord op deze vragen.

'Tot drie jaar geleden veel minder vacatures'

Kun je iets meer vertellen over Eerstelijnszorg Zoetermeer?


“Zoals de naam al zegt richten wij ons op de hele eerstelijnszorg in Zoetermeer. Daarmee zorgen wij voor de verbinding tussen huisartsenpraktijken, apotheken, fysiotherapeuten, diëtisten, oftewel de zorg waar je zonder een doorverwijzing terecht kunt. Wij zijn er om hen te ondersteunen in hun administratieve lasten, maar ook op het gebied van beleid en visie. Dat doen we voor alle 54 huisartsenpraktijken in Zoetermeer en Benthuizen. Zo hebben ze allemaal hetzelfde huisartseninformatiesysteem (HIS), zorgen we voor de declaraties richting de zorgverzekeraars, hebben we een oproeppool in geval van uitval en zijn we voor 16 praktijken ook daadwerkelijk werkgever. Die artsen en assistenten zijn dus bij ons in dienst, maar uiteindelijk krijgt elke praktijk dezelfde ondersteuning van ons. We zijn de enige organisatie in Nederland waarbij alle huisartsenpraktijken in die stad of regio op deze manier zijn aangesloten. Daarnaast verzorgen we ook de ondersteuning van de Huisartsenvereniging Zoetermeer.

Datzelfde geldt voor de apotheken, waarbij wij de Kring Zoetermeerse Apotheken ondersteunen. Voor vier van de elf apotheken zijn wij ook werkgever, evenals voor vier fysio- en oefentherapie praktijken. Ook voor fysiotherapeuten/praktijken is vorig jaar een coöperatie opgericht die wij ondersteunen”.

 

Wat was voor jullie de reden om lid te worden van ZWconnect?

“De aanleiding was een overleg wat ik had met Coralie Elmont, directeur van ZWconnect, vanuit ‘Zoetermeer 2025’. De reden was om te kijken hoe we met de zorg- en welzijnsorganisaties in Zoetermeer elkaar kunnen helpen op het gebied van de arbeidsmarkt en leer- en opleidingstrajecten. Toen zag ik in dat ZWconnect een organisatie was waar wij zelf baat bij kunnen hebben. In eerste instantie was de trigger de ‘Sterk in je werk week’ en de workshops die daarin worden aangeboden aan zorg- en welzijnsmedewerkers. Wij zijn namelijk eigenlijk net te klein om zulke workshops te organiseren voor onze circa 350 medewerkers. We maken nu als lid graag gebruik van de kennis en kunde van ZWconnect, de netwerkgroepen en de bijeenkomsten, om zodoende ook te leren van de andere aangesloten organisaties.”

Uit de arbeidsmarktprognoses blijkt dat de huisartsen het lastig gaan krijgen de komende jaren. Merken jullie dit al?

“Ja, als je kijkt naar vorig jaar hadden we continu zo’n 12 vacatures alleen al voor doktersassistent open staan. Dat lijkt niet veel, maar wel als je het afzet tegenover ongeveer 26 praktijken waarvan we daadwerkelijk de vacatures doorgestuurd krijgen. Bijna de helft van deze praktijken heeft dus voortdurend een vacature openstaan. En van doktersassistenten zijn er meestal maar twee op een praktijk werkzaam. Zij zitten dus met een onderbezetting van 50 procent. Daarnaast zien we dat minder afgestudeerde huisartsen daadwerkelijk een praktijk beginnen, maar eerder als waarnemer aan de slag gaan. Als waarnemer kun je namelijk evenveel verdienen, zonder de administratieve lasten van een eigen praktijk te dragen.

Tot drie jaar geleden zagen we veel minder vacatures, die ook nog eens sneller vervuld raakten. Helaas is dat nu dus anders.”

 

Wat is voor jullie de grootste uitdaging qua arbeidsmarktproblematiek?

“Stageplekken is een grote uitdaging. Er zijn genoeg aanmeldingen voor de opleiding Doktersassistent, maar een huisartsenpraktijk bestaat vaak maar uit een of twee doktersassistenten. Als je daar een stagiair naast zet, is dat een ontzettend grote belasting. We zijn aan het kijken of we bijvoorbeeld een centrale opleidingsplek kunnen bieden, waarmee je de praktijken kunt ontlasten.”

 

Op welke gebieden zoeken jullie al de samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties/onderwijsinstellingen?

“We hebben heel erg goed contact met ROC Mondriaan om te kijken of we een commitment kunnen afgeven voor een bepaald aantal stageplekken per jaar. Dat commitment moet uiteindelijk komen vanuit de Huisartsenvereniging Zoetermeer en de Kring Apotheken Zoetermeer.”

Lid worden?

Is jouw organisatie nog geen lid van ZWconnect, maar ben je naar aanleiding van dit interview benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan hier verder en ontdek de voordelen van een lidmaatschap!

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*