Leid jij ook al op met mbo-certificaten voor bij- op- en omscholing?

Een mbo-certificaat is het bewijs dat een medewerker een onderdeel van een mbo-opleiding heeft behaald. Dat mbo-certificaat wordt, net als een mbo-diploma, geregistreerd bij het DUO. Daardoor kunnen werkgevers hun medewerkers op een verantwoorde wijze inzetten bij nieuwe werkzaamheden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het mbo-certificaat Basis voor deskundige zorg, waardoor medewerkers die geen ervaring hebben met ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) deze zorg op een verantwoorde manier kunnen bieden. Een ander voorbeeld is het mbo-certificaat Jeugd en opvoedhulp, voor bijvoorbeeld medewerkers die gaan werken in de jeugdhulp.

Mbo-certificaten

Voor veel werkzaamheden zijn inmiddels mbo-certificaten. De mbo-certificaten zijn vooral bedoeld voor bij-, op- en omscholing van werkenden en werkzoekenden (zie inspiratiekaart). Met als doel dat zij breder inzetbaar worden en/of weer voldoen aan de nieuwe eisen van een veranderd beroep.

Meer informatie kun je vinden op het portal van MijnSBB. In de netwerken die ZWconnect faciliteert kun je met collega’s ervaringen uitwisselen over onder andere mbo-certificaten en daardoor dit instrument beter inzetten voor je medewerkers.

Klik hier voor een overzicht van alle beschikbare leereenheden voor de verschillende kwalificatiedossiers, zoals verpleegkunde mbo-4 en persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg mbo-4. Inclusief uitleg over de begrippen leereenheid en mbo-certificaat.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Programma Leerwerkklimaat: meten is weten!


We voeren korte kwalitatieve scans bij organisaties uit om sterke punten en aandachtspunten in het Leerwerkklimaat te identificeren.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*