ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Met een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds was het mogelijk voor zorg- en welzijnsorganisaties om een pilot op te zetten gericht op het versterken van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ondanks dat de subsidieperiode is gesloten, delen wij nog wel graag alle interessante kennis die is opgebouwd in dit project. Daarom ter inspiratie hieronder meer over de pilotaanvragen die zijn ingediend, en de resultaten van het uitgevoerde onderzoek.

Pilots

Hieronder staan de pilotbeschrijvingen, waarin de betrokken organisaties uitleg geven over de pilots die ze zijn gestart.

Regionale publicaties

De publicaties en factsheets van ZWconnect over duurzame inzetbaarheid in de regio.
Onderzoek 2021

In 2020 hebben we een enquête uitgezet onder werkgevers in de regio over de rol van de leidinggevende binnen het thema duurzame inzetbaarheid.
Download de rapportage
Download de factsheet

 

Onderzoek 2019

In 2019 hebben we een enquête uitgezet onder werkgevers in de regio om een goed beeld te krijgen van de inzet van organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
Download de rapportage
Download de factsheet

Samenwerken aan duurzame inzetbaarheid – ESF 2018-2019

In de periode 2018-2019 hebben zeven werkgevers in de regio daarom gezamenlijk gewerkt aan dit thema in het project ‘Samenwerken aan duurzame inzetbaarheid’. Deze publicatie gaat over de opgezette pilots en opgedane ervaringen.
Download de rapportage

 

Oudere rapportages

Onderzoek 2018
Onderzoek 2017
Onderzoek 2016

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

Nuttig artikel? Deel het met je collega's

Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

Meer interessante kennisbank artikelen

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort

In dit artikel nemen we acht verschillende ‘voorstelbare’ (oftewel positief realistisch) scenario’s van de sector met je door.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*