Jubileumeditie Ontdekdezorg week trekt veel geïnteresseerden

De 10e jubileumeditie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne.

Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. Samen organiseerden deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties bijna 500 online en offline activiteiten. Bezoekers konden deelnemen aan webinars, meeloopdagen en speeddates door het hele land.

ZWconnect organiseerde zelf vier banenmarkten in Leiden, Zoetermeer, Gouda en Den Haag, waar geïnteresseerden direct in contact konden komen met zorg- en welzijnsorganisatie in hun regio. Wij willen de ruim veertig deelnemende organisaties bedanken voor hun deelname en hun actieve inzet om de sector te promoten!

Dit jaar vinden er ook na de Ontdekdezorg week nog meerdere activiteiten plaats. Bezoekers die zich tijdens de Ontdekdezorg week hebben georiënteerd op zorg en welzijn kunnen dus ook na de Ontdekdezorg week nog in contact komen met mogelijke werkgevers.

Speciaal voor deze jubileumeditie maakte Linda Hakeboom (documentairemaakster en winnares van de Zilveren Televisierster 2021) een videoserie over zorg en welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad. De videoserie is te bekijken via het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week.

De Ontdekdezorg week is een initiatief van de dertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*