Inschrijvingen geopend voor Impactmakerprijs 2022

Je kunt jouw organisatie weer aanmelden voor de Impactmakerprijs! De Impactmakerprijs is de prijs voor het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject van 2022 in zorg en welzijn waarbij werkgever en werknemers delen in het succes.

Vernieuwend arbeidsmarktproject

Welk initiatief heeft dit jaar in jouw organisatie de meeste impact gemaakt om het personeelstekort terug te dringen? Jullie initiatief kan zo maar van betekenis zijn voor veel meer organisaties in zorg en welzijn! Hoe klein of groot het ook is. Het kan een nieuw idee zijn of het idee van een andere organisatie dat jullie je eigen hebben gemaakt. Als jullie maar anders zijn gaan werken. Daar willen we graag van leren. Dus is jullie project succesvol, meld je dan vóór 2 december 2022 aan voor de Impactmakerprijs 2022!

Elke zorg- of welzijnsorganisatie die in 2021/2022 een vernieuwend arbeidsmarktproject heeft opgezet, maakt kans. Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden; door het initiatief moeten echt verbeteringen op de werkvloer zijn ontstaan en het moet goed vertaalbaar zijn naar andere organisaties. Dan maakt het initiatief echt impact en heeft het een positief effect op het terugdringen van personeelstekorten in de sector zorg en welzijn. Bekijk hier de criteria en voorwaarden voor de Impactmakerprijs 2022.

Twee winnaars

Ook dit jaar kent de Impactmakerprijs niet één, maar twee winnaars; één gekozen door een vakjury en één publieksprijs. De jury nomineert 2 februari 2023 maximaal tien inzendingen waarop het publiek tot 15 maart 2023 kan stemmen.

De vakjury bestaande uit vijf leden toetst de inzendingen op de criteria en voorwaarden. Ze selecteert maximaal tien inspirerende en impactvolle initiatieven waar vervolgens op 16 maart 2023 één winnaar uit verkozen wordt van de Impactmakerprijs 2022.

In 2020 is de Impactmakerprijs voor het eerst georganiseerd, initiatiefnemer hiervoor was het Actie Leer Netwerk. VWS en RegioPlus zijn van het begin af aan trouwe partners in de organisatie van deze prijs. Met het nieuwe programmaplan ‘Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg; Samen anders leren en werken’ pakt VWS de uitdagingen op die er liggen voor de arbeidsmarktaanpak in zorg en welzijn. Actie Leer Netwerk ondersteunt het ministerie bij deze aanpak door goede voorbeelden van arbeidsmarktoplossingen op te halen en te delen. RegioPlus en de daarbij aangesloten regionale werkgeversorganisaties hebben een missie: een optimaal functionerende regionale arbeidsmarkt in zorg en welzijn. De partners organiseren deze prijs vanuit hun gezamenlijke inspanningen voor een betere arbeidsmarkt.

Brochure

Wil je meer weten over de Impactmakerprijs? Download dan hier de brochure.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*