Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2022 geopend

De inschrijving voor de zesde editie van de Nationale HR Zorg Award is geopend. Deze staat in het teken van ‘aandacht’. Welke zorgorganisatie is het beste in staat om zijn medewerkers oprechte persoonlijke aandacht te geven, en zorgt daarmee voor meer werkplezier, minder verzuim, en behoud van medewerkers? Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om zijn aanpak in te sturen. Inschrijven kan tot 8 november 2022 via www.hrzorgaward.nl.

Persoonlijke aandacht

In de zorg wordt van alles bedacht en ontwikkeld om zorgprofessionals te behouden. Maar uiteindelijk is alles terug te herleiden naar aandacht. Aandacht van collega’s, van je team, je leidinggevende, de organisatie, en ook: aandacht voor jezelf. FWG Progressional People is op zoek naar frisse voorbeelden van zorgorganisaties. Of het nu een idee of aanpak is om extra aandacht te geven aan specifieke doelgroepen (zoals jongeren, vrouwen in de overgang, 60-plussers of nieuwe medewerkers), of een aanpak generiek gericht op alle medewerkers. Stuur het in en win de Nationale HR Zorg Award 2022!

De prijsuitreiking vindt plaats op 31 januari 2023, tijdens de Dag van het werkplezier in de zorg. De jurywinnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

De beste projecten worden geselecteerd door een onafhankelijke voorselectiecommissie en vakjury. De voorselectiecommissie bestaat dit jaar uit: Najla van Veen (IC-verpleegkundige en verbindingsofficier in de zorg), Anouk ten Arve (programmamanager Gezond werken in de zorg bij IZZ) en Leo Sparreboom (projectleider onderzoek succesfactoren HRM in de gezondheidszorg bij Rijksuniversiteit Groningen). Zij destilleren uit alle ingezonden projecten een shortlist.

De jury kiest vervolgens, aan de hand van de gestelde criteria, vijf finalisten. Daaruit volgt uiteindelijk de winnaar. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Cathy van Beek (ervaren zorgbestuurder en -toezichthouder, en eigenaar Leading Sustainable Health Care), Karlijn de Buck (vitaliteitscoach en programmamanager Vitaliteit bij De Wever, winnaar van de HR Zorg Award 2021), Marita Bossers (Planetree), Elise Merlijn (FNV) en Bert Roelofs (HR-manager Mens, cultuur en leiderschap bij Rivas).

Over de Nationale HR Zorg Award

De Nationale HR Zorg Award is een initiatief van FWG Progressional People en is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het vergroten van werkplezier in de zorg, zorgmedewerkers te behouden en instromers aan te trekken. De HR Zorg Award zet mooie initiatieven van zorgorganisaties in de spotlights, om andere organisaties te inspireren en de gehele zorg in een positief daglicht te zetten.

De award wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De eerste editie (2017) werd gewonnen door Cello Zorg, met het project LEV. In 2018 won Pluryn met het project Carrière Switchers. De winnaar van 2019 was Arkin, met het project Arkin ontregelt. Met de speciale editie in 2020 won de hele zorg, vanwege de tomeloze inzet in de coronaperiode. En vorig jaar won De Wever, met het project Lekker in je vel vanaf je stage. Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award is te vinden op de website: www.hrzorgaward.nl.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*