Innovatiekaart uitgebreid met nieuwe innovaties

Vorig jaar heeft ZWconnect de Innovatiekaart Zorgtechnologie gelanceerd. Die kaart toont in één oogopslag een praktisch overzicht van wat er in de regio wordt ontwikkeld en georganiseerd op het gebied van technologische zorginnovatie. De kaart is onlangs vernieuwd, met vijf nieuwe innovaties en daarnaast een update van de al opgenomen initiatieven. Daarnaast zijn nu per initiatief de contactgegevens van de initiatiefnemer te vinden.

De nieuw toegevoegde initiatieven zijn Experimenteerhuis Zoetermeer, Smartlab Revalidatie en Fieldlab Revalidatie (beiden van Basalt), Living Lab Zorg & Technologie en CIV Welzijn en Zorg. Je kunt de geüpdatete kaart hieronder bekijken of raadplegen via de projectpagina.

Toekomst Innovatiekaart

Deze update betekent tevens de laatste vernieuwing van de Innovatiekaart in de huidige vorm. Per 1 oktober 2023 gaat onze nieuwe product owner Klaas Punselie aan de slag met een uitgebreidere variant van de Innovatiekaart, onder de noemer ‘Regionaal Innovatieportfolio Digitale Zorg’. We werken toe naar een geautomatiseerd systeem voor het verzamelen van innovatieve initiatieven in de regio, gebaseerd op de informatiebehoefte van onze leden. Hierbij houden we rekening met de al bestaande en de in ontwikkeling zijnde landelijke kennisbanken op dit gebied.

 

De komende tijd onderzoekt Klaas waar die informatiebehoefte ligt en op welke manier deze terug moet komen in het portfolio. Heb je ideeën over het Innovatieportfolio? Neem dan contact op met Klaas via klaas@zw-connect.nl.

We houden je op de hoogte zodra er nieuwe ontwikkelingen te melden zijn.

 

Innovatiekaart Zorgtechnologie

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*