HagaZiekenhuis winnaar Bewegingmakerprijs

De Leerwerkunit voor IC-verpleegkundigen in opleiding, opgezet door het HagaZiekenhuis, is in de prijzen gevallen. Woensdagmiddag werd bekend dat het initiatief is verkozen tot Bewegingmaker van 2021. Organisatoren van deze prijs zijn het ministerie van VWS, RegioPlus, V&VN en Actie Leer Netwerk.

Achtergrond

De IC-verpleegkundigen in het HagaZiekenhuis kregen het meer dan druk door de coronapandemie. In antwoord hierop startte vorig jaar de pilot Leerwerkunit op de IC, waarbij leerlingen ‘aan het bed’ worden opgeleid onder supervisie van IC-verpleegkundigen. De pilot beviel zo goed, dat de Leerwerkunit een vast onderdeel is geworden van de IC. “Vergeleken met anderhalf jaar geleden is de situatie compleet veranderd”, vertelt IC-verpleegkundige Sanne Vlaardingerbroek. Met deze nieuwe vorm van begeleiding kunnen er meer mensen worden opgeleid tot IC-verpleegkundigen en wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het personeelstekort op de IC. Dit zorgt voor minder stress op de afdeling, en een fijnere sfeer binnen het team. “Ik ben er echt onwijs trots op”, aldus Frederieke Veersma, IC-verpleegkundige, praktijkopleider IC en mede-indiener van dit initiatief.

Tijdens de online finale werd het Rotterdamse Conforte Innovatielab daarnaast officieel benoemd tot Impactmaker van 2021. Het Conforte Innovatielab ondersteunt (zorg)professionals van de Rotterdamse ouderenzorg om zelf een transitie naar slimmere zorg te maken, meer werkplezier te ervaren en sterker in het werk te staan. Hiermee leveren zij een positieve bijdrage aan de kwaliteit van zorg voor de cliënt en/of bewoner en de betaalbaarheid en toekomstbestendigheid van de zorg.

De jury selecteerde tien inspirerende en impactvolle initiatieven voor de Impactmakerprijs 2021. De Bewegingmaker kwam uiteindelijk tot stand door de stemmen van het publiek.

Nieuws

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Ingrid Wolf nieuw bestuurslid ZWconnect


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 juni jl. is Ingrid Wolf benoemd tot bestuurslid van ZWconnect.

Jaaroverzicht 2023: welke resultaten zijn er geboekt?


In ons jaaroverzicht nemen we je graag mee in de meest in het oog springende successen van 2023. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*