GoedGebruik: Slimmigheden om fysieke overbelasting tegen te gaan

Op de nieuwe website van GoedGebruik vind je veel instructiefilmpjes voor het gebruiken van verschillende hulpmiddelen in de zorg. De meer dan 250 video’s zijn nu bij elkaar bijna 12 miljoen keer op YouTube bekeken, dus blijkbaar is de behoefte aan praktische, direct beschikbare instructie groot. Ook zijn er een aantal slimmigheden te vinden die zorgmedewerkers goed kunnen gebruiken in hun werk.

Zo kun je bij elk filmpje een QR code downloaden. Die kun je bijvoorbeeld op een tillift plakken, en als je die scant speelt direct het goede instructiefilmpje af. Daarnaast is er het GebruiksBoekje, met daarin alle technieken die je op de website vindt in tekst en met een plaatje.

Kijk op goedgebruik.nl hoe je fysieke overbelasting kunt beperken en de zelfredzaamheid onder je medewerkers kunt vergroten.

GoedGebruik is mogelijk gemaakt door Gezond & Zeker en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de dertien regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn. Heb je een vraag over GoedGebruik? Neem dan contact op met Nicolien Verhage via nicolien@zw-connect.nl of 06 – 82 73 67 21.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*