GoedGebruik: Slimmigheden om fysieke overbelasting tegen te gaan

Op de nieuwe website van GoedGebruik vind je veel instructiefilmpjes voor het gebruiken van verschillende hulpmiddelen in de zorg. De meer dan 250 video’s zijn nu bij elkaar bijna 12 miljoen keer op YouTube bekeken, dus blijkbaar is de behoefte aan praktische, direct beschikbare instructie groot. Ook zijn er een aantal slimmigheden te vinden die zorgmedewerkers goed kunnen gebruiken in hun werk.

Zo kun je bij elk filmpje een QR code downloaden. Die kun je bijvoorbeeld op een tillift plakken, en als je die scant speelt direct het goede instructiefilmpje af. Daarnaast is er het GebruiksBoekje, met daarin alle technieken die je op de website vindt in tekst en met een plaatje.

Kijk op goedgebruik.nl hoe je fysieke overbelasting kunt beperken en de zelfredzaamheid onder je medewerkers kunt vergroten.

GoedGebruik is mogelijk gemaakt door Gezond & Zeker en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de dertien regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn. Heb je een vraag over GoedGebruik? Neem dan contact op met Nicolien Verhage via nicolien@zw-connect.nl of 06 – 82 73 67 21.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Nieuw: E-learning voor Begeleiding bij Financiën en Huiselijk geweld


Deze innovatieve digitale trainingen beloven een waardevolle aanvulling te zijn voor de vaardigheden van professionals in deze branches.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*