Gezond & Zeker Innovatiedag groot succes!

Ruim duizend ergocoaches, veiligheidscoaches en andere zorgprofessionals bezochten op 13 mei de Gezond & Zeker Innovatiedag in Nieuwegein. Het was de eerste keer dat het grote evenement hier weer plaats kon vinden sinds de coronatijd. En wat was het een terugkeer: met 49 verschillende workshops, 25 standhouders en vooral de goede sfeer onder de vele enthousiaste bezoekers was het een evenement om trots op te zijn.

Terugblik

Opening: verbinding en kennis

De dag werd geopend door Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus. Hij enthousiasmeerde de bezoekers om de dag te gebruiken om de nieuwste zorginnovaties te leren kennen. Ook werd het belangrijke thema van het verbinden van de informele (mantel)zorg en formele zorg aangestipt.

Caroline Koetsenruijter, expert op het gebied van agressie, hield daarna een interessant minicollege over agressie in zorg en welzijn. Agressie komt helaas voor in onze sector, maar is niet normaal en hoort niet bij het werk. Ze vertelde over het belang van het melden van incidenten, de steun die je elkaar als collega’s kunt geven en de belangrijke rol van de werkgever.

Gezond en veilig werken in zorg en welzijn

Na de mooie opening gingen de ruim duizend bezoekers aan de slag: via een festivalprogramma was er ruimte om interessante workshops te volgen en de nieuwste kennis op te doen op de praktijkmarkt. Op deze beursvloer presenteerden leveranciers van hulpmiddelen hun nieuwste producten, en was er volop gelegenheid om deze ook uit te proberen. De bezoekers gingen zo – naast een goodiebag – naar huis met een symbolische rugzak vol nieuwe kennis over gezond en veilig werken in zorg en welzijn.

 

Vervolg: de regio in!

Naast de grote landelijke dag in Nieuwegein organiseert Gezond & Zeker ook meer kleinschalige Regiodagen. De volgende edities hiervan vinden plaats op 5 november (Heerenveen) en 12 november (Rotterdam). Save the date!

Nieuws

61.605 euro subsidie gerealiseerd voor Vouchers Coaching Mentale Vitaliteit


Vier zorginstellingen hebben gebruikgemaakt van deze subsidie om 65 van hun medewerkers toegang te geven tot waardevolle coachingstrajecten.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*