Flexibilisering beroepsonderwijs: op weg naar een skills gerichte arbeidsmarkt

Al sinds 2018 zijn het onderwijs en werkveld samen aan de slag gegaan met het ontwikkelen van leereenheden en mbo-certificaten voor het beroepsonderwijs. Dit betekent dat opleidingen ‘in stukjes worden geknipt’. Zo kan iemand snel en gericht opgeleid worden, en ook vlotter aan de slag gaan. Ook huidige medewerkers kunnen zich via deze flexibele leereenheden gemakkelijk(er) verder scholen.

Om deze belangrijke onderwijsinnovatie onder de aandacht te brengen, heeft RegioPlus een overzicht gemaakt van alle mbo-opleidingen waarvoor leereenheden zijn ontwikkeld. Je kunt het document hier bekijken. Per leereenheid zie je de informatie vanuit het kwalificatiedossier, en welke certificaten (inclusief crebo-opleidingscode) er aan de leereenheid zijn gekoppeld.

Op weg naar een skills gerichte arbeidsmarkt

De flexibilisering van het beroepsonderwijs is een belangrijke stap richting een meer skills gerichte arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waarbij talenten en vaardigheden centraal staan. Door hier de focus op te leggen wordt het gemakkelijker de juiste mensen bij de juiste zorgbanen en -taken te vinden. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in rap tempo op.

Om dit scherp te houden, is de visual ‘Flexibilisering onderwijs, op weg naar een skills gerichte arbeidsmarkt’ opgesteld. Dit geeft een indruk van kansrijke ontwikkelingen op onderwijsgebied. Door hierin te investeren bereiden we de zorg(medewerker) voor op de toekomst.

Leereenheden mbo-opleidingen

Bekijk hier het overzicht van mbo-opleidingen waarvoor leereenheden zijn ontwikkeld.

Nieuws

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Flexibilisering beroepsonderwijs: op weg naar een skills gerichte arbeidsmarkt


Bekijk het overzicht van alle mbo-opleidingen waarvoor leereenheden zijn ontwikkeld.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*