Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’

Het arbeidsmarkttekort in de regio is zo fors dat samenwerking noodzakelijk is. Dit betekent dat we op regionaal niveau, in aanvulling op de bestaande initiatieven van de afzonderlijke organisaties, activiteiten ontplooien. Eén daarvan is het oriëntatieprogramma ‘Welkom in de zorg’.

Met trots kunnen we melden dat we met meerdere partners en zorg- en welzijnsorganisaties aan de slag gaan met dit programma. In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname.

Welkom in de zorg is een initiatief van Juiste Zorg op de Juiste Plek, Transmuralis, Avant, Werkgevers Servicepunt Holland Rijnland en ZWconnect en onderdeel van het Regioplan Zuid-Holland Noord. De regioplannen zijn onlangs per zorgkantoorregio opgesteld op basis van de afspraken uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

In het kort

‘Tekort verkleinen, behoud vergroten’

Met dit programma creëren we drie fysieke plekken in de regio (Leiden, Alphen aan den Rijn en de Duin- en Bollenstreek) waar zorg- en welzijnsorganisaties, opleiders, loopbaancoaches, WSP HR, gemeenten en andere stakeholders in gesprek gaan met (potentiële) medewerkers. Daarnaast komt er een online platform waar geïnteresseerden zich kunnen oriënteren op een baan in de sector.

Beide activiteiten hebben tot doel om het tekort aan medewerkers in de zorg te verkleinen en het behoud te vergroten. Geïnteresseerden die niet in aanmerking komen voor een baan bij een individuele organisatie kunnen doorverwezen worden naar Welkom in de zorg. Op deze manier vergroten we de regionale instroom!

Deze partijen hebben dit initiatief inmiddels omarmd

Factsheet Welkom in de zorg

Bekijk en download hier het factsheet.

Meer informatie

Ben je ook geïnteresseerd om je aan te sluiten bij dit initiatief of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Merel Stuijfzand, projectleider, via merel@zw-connect.nl.

Nieuws

61.605 euro subsidie gerealiseerd voor Vouchers Coaching Mentale Vitaliteit


Vier zorginstellingen hebben gebruikgemaakt van deze subsidie om 65 van hun medewerkers toegang te geven tot waardevolle coachingstrajecten.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*