Factsheet: lichte daling stage- en leerwerkplaatsen in de regio

Werkgevers in Zorg en Welzijn leveren jaar op jaar een grote onderwijsinspanning via het bieden van goede stageplaatsen bij een voltijdsopleiding (BOL), leerwerkplaatsen (BBL) en derde leerweg. Om inzichtelijk te krijgen hoeveel stage- en leerwerkplaatsen per jaar vervuld worden, heeft ZWconnect het aantal plekken van 21 zorg- en welzijnsorganisaties in deze regio vergeleken met het aantal plekken in het schooljaar ervoor. Daaruit blijkt dat bij deze organisaties in het schooljaar 2021-2022 er 6.037 stage- en leerwerkplaatsen vervuld zijn; 124 plekken minder dan 2020-2021 (-2 procent). Met name bij verzorgende-IG is een daling zichtbaar.

Stijging derde leerweg deeltijd

In de factsheet Efficiënt opleiden en doorstroom nog belangrijker hebben we deze cijfers nader onder de loep genomen. Hierin brengen we onder andere de stijging van het aantal plekken bij de deeltijdvariant van de derde leerweg onder de aandacht, evenals de daling van plaatsen bij verzorgende IG en mbo-verpleegkunde.

De getoonde cijfers hebben betrekking op het aantal vervulde BPV-plaatsen (BeroepsPraktijkVorming) van deelnemende zorg- en welzijnorganisaties in de regio van
ZWconnect. Zij hebben de data geëxporteerd vanuit hun dashboard op MijnSBB, waarna deze verwerkt is door werkgeversvereniging ZWconnect en besproken in het Regionaal
StageOverleg.

Wil je meer informatie over deze cijfers? Neem dan contact op met Marlies Rosenbrand, projectleider, via marlies@zw-connect.nl

Factsheet

Download hieronder de factsheet ‘Efficiënt opleiden en doorstroom nog belangrijker’

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

ZZP’ers gezocht voor Regionaal Innovatieportfolio Digitale Zorg


Ben jij een zelfstandige en resultaatgerichte professional met ervaring in het beheer en onderhoud van databanken of informatiesystemen?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*