Extra handen nodig? Raadpleeg de Nationale Zorgreserve

Aan het begin van de coronacrisis werd de crisisorganisatie Extra handen voor de zorg in het leven geroepen, om de vraag van zorgorganisaties te verbinden met het aanbod van mensen die de zorg willen ontlasten. Met de sterke terugloop van het aantal besmettingen midden 2021 is het project Extra handen voor de Zorg afgeschaald en is de crisis dienstverlening per 1 september jl. gestopt. Inmiddels werkt het ministerie van VWS, op verzoek van de Tweede Kamer, aan een meer duurzame organisatie die ondersteuning kan bieden ten tijde van crisis. Dit is opgepakt door de organisatie de Nationale Zorgreserve.

Net als bij Extra handen voor de Zorg, kun je bij de Nationale Zorgreserve een ondersteuningsaanvraag indienen voor extra personeel in het geval je vanwege corona een plotseling tekort hebt of verwacht aan personeel om continuïteit van zorg te kunnen blijven garanderen. Je kunt een aanvraag indienen via de website van de Nationale Zorgreserve. Daar vind je ook uitgebreidere informatie over de werkwijze.

Verder kunt je per e-mail en telefoon contact opnemen met de Nationale Zorgreserve via community@nationalezorgreserve.nl of telefoonnummer 085-3038457.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Nieuwe regionale arbeidsmarktprognose en uitstroomrapportage


Geen positief nieuws: volgens de nieuwe arbeidsmarktprognoses lopen de regionale personeelstekorten in zorg en welzijn verder op.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*