Campagne #zokanhetook over digitale zorg

Begin februari is de campagne #zokanhetook gelanceerd. De campagne informeert cliënten en medewerkers in de wijkverpleging over de mogelijkheden en voordelen van de medicijndispenser, leefstijlmonitoring en thuismeten/telebegeleiding. Ook stimuleert de campagne het gesprek aan te gaan met de cliënt.

Met de campagne #thuiskanhetook worden mensen daarnaast geïnformeerd dat ze voor een afspraak, een vraag of controles niet altijd naar hun arts of verpleegkundige toe hoeven. Thuis kan het ook! Bijvoorbeeld via thuismeten/telebegeleiding, appen of beeldbellen. De voordelen worden in kaart gebracht en mensen worden gestimuleerd te vragen naar de mogelijkheden bij hun zorgorganisatie.

 

Achtergrond

De campagne #zokanhetook richt zich op medewerkers in de wijkverpleging en cliënten. Bijvoorbeeld mensen die meerdere malen per dag medicijnen krijgen thuis. En oudere mensen die ondanks fysieke en/of mentale achteruitgang nog zelfstandig thuis willen blijven wonen.

De campagne #thuiskanhetook is voor alle mensen in Nederland die toegang hebben tot de gezondheidszorg. Van mensen die een eenvoudige vraag hebben aan de huisarts tot mensen die onder behandeling zijn van een specialist en regelmatig naar het ziekenhuis moeten voor controles.

Daarnaast richten de campagnes zich tot zorgorganisaties, om aandacht te vragen voor digitale zorg bij hun patiënten en cliënten. Voor hen is er een toolkit beschikbaar met campagnematerialen.

De campagnes #zokanhetook en #thuiskanhetook zijn een initiatief van Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg, een programma van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Het Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg wil dat meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren. Met een brede coalitie wordt gewerkt aan een methode voor opschaling en wordt digitale innovatie in de zorg een boost gegeven. Het Vliegwiel is een open coalitie: iedereen kan zich aansluiten. De coalitie staat altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven.

Kijk voor meer informatie op vliegwielcoalitie.nl.

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

Inschrijvingen Sterk in je werk week 2023 geopend


De ideale kans om jouw medewerkers activiteiten aan te bieden die bijdragen aan hun vitaliteit.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*