Bekijk ons arbeidsmarktprogramma 2023!

Voor 2023 heeft ZWconnect een innovatief arbeidsmarktprogramma samengesteld waarmee we anders kijken, anders leren en anders doen. Dat is nodig, omdat we alleen op deze manier met elkaar tot oplossingen kunnen komen voor de verder groeiende personeelstekorten. Vanuit deze visie pakken wij als expert op de arbeidsmarkt ook komend jaar weer graag onze rol.

Inhoud

Grote vraagstukken

Op de huidige arbeidsmarkt hebben we te maken met grote vraagstukken. Ondanks dat er een hoge instroom is van nieuwe medewerkers, hebben we toch te maken met personeelstekorten. Deze worden veroorzaakt door een hoge uitstroom; te veel mensen verlaten de sector. Het bevorderen van de vitaliteit, de duurzame inzetbaarheid en het werkgeluk van werknemers is daarom heel belangrijk. De werkdruk moet omlaag en de aansluiting op het onderwijs moet beter.

 

Effectieve arbeidsmaatregelen

Om de meest effectieve arbeidsmaatregelen in kaart te brengen, hebben we het prognosemodel Zorg & Welzijn op meerdere manieren doorberekend. Op basis van deze effectiviteitsmeting is dit arbeidsmarktprogramma opgesteld. Hiermee draaien we met elkaar op korte termijn aan verschillende knoppen (thema’s). Daarbij houden we rekening met de volgende dilemma’s: toekomstvisie versus concrete resultaten, vooruitkijken versus going concern en vernieuwing versus belemmerende factoren.

Arbeidsmarktprogramma 2023

Bekijk via de link hieronder ons volledige arbeidsmarktprogramma 2023 en download de factsheet voor de belangrijkste punten.

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

Innovatiekaart uitgebreid met nieuwe innovaties


De kaart is vernieuwd met vijf nieuwe innovaties en daarnaast een update van de al opgenomen initiatieven.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*