Webinar: Verwelkom en behoud GenZ

Vergroot de kans dat jonge medewerkers blijven door een sterke onboarding. Wil je GenZ niet alleen binnenhalen, maar ook behouden? Wil je meer weten over deze jongste generatie werkenden? Uit onderzoek komt naar voren dat gemiddeld 63 procent van de jonge medewerkers na hun eerste jaar kiest voor behoud van het dienstverband. Na 2 jaar is dit nog maar 43 procent. Dit betekent dat na 2 jaar meer dan de helft van het jonge personeel is vertrokken. Dit kost de organisatie geld en de werkvloer veel energie. Herkenbare situatie? Volg dan dit webinar.

Webinar: Verwelkom en behoud GenZ

Inhoud

Tijdens dit interactieve webinar gaan we deze jongste generatie werkenden leren kennen:

  • Hoe kijkt GenZ naar werk?
  • Wat is hun verwachting van hun werkgever?
  • Wat is het verschil tussen GenZ en voorgaande generaties?
  • Wanneer ervaren ze plezier?
  • Wat maakt dat ze blijven of vertrekken?
  • Hoe matcht hun zienswijze met jouw onboarding?

 

Er is tijd voor uitwisseling met vakgenoten. En we vragen een GenZ panel naar hun ervaringen, wensen en verwachtingen. Je gaat naar huis met minstens een stap om direct mee aan de slag te gaan.
Kortom in dit webinar krijg je concrete handvatten over hoe je de onboarding kan aanscherpen om aan te sluiten bij de jongste generatie werkenden.

 

Doelgroep

Dit webinar is exclusief bedoeld voor leden van de organiserende werkgeversverenigingen; HR-professionals, beleidsmedewerkers vitaliteit, opleidingsadviseurs, Arbo- coördinatoren, verzuimcoaches, bedrijfsmaatschappelijk werk en leidinggevenden/teamhoofden, die graag verdieping willen op de dynamiek van werk en goed werkgeverschap.

Begeleiding

De begeleiding van dit webinar is in handen van Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer van trainingsbureau Generatie Lens. Kijk op www.generatielens.nl voor meer informatie en download de whitepaper over generaties hier.

 

Meer inspirerende onboardingsessies in 2023

In 2023 worden vier online inspirerende onboarding-sessies georganiseerd door negen werkgeversorganisaties. Dit zijn: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra, Viazorg en Transvorm.

Let op: voor iedere onboarding sessie dien je je apart aan te melden.

– Woensdag 20 september 9.30 – 11.00 uur       
Thema: Draagvlak creëren (hoe zorg je dat er tijd/ruimte wordt vrijgemaakt voor het onboarden van nieuwe mw-ers in je organisatie)
– Maandag 20 november 13.00 – 14.30 uur      
Thema: Wanneer loont het? (wanneer is het rendabel een onboardingsprogramma te hebben, hoe ga je om met ZZP’ers, stagiairs, enz.)

Praktische info

Na aanmelding ontvang je kort voordat het webinar gaat plaatsvinden een link voor deelname.
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met David.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met David.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*