Webinar Kopzorgen in de zorg

ZWconnect organiseert op dinsdag 21 februari van 12.00 tot 13.00 uur samen met PSION een interactief lunchwebinar over wat psychische klachten zijn, hoe je hier op een andere manier tegenaan kan kijken en hoe je hier binnen je organisatie mee aan de slag kunt gaan. 

Let op: de webinar is gratis voor leden. Niet-leden betalen een bijdrage van 40 euro.

Kopzorgen in de zorg

Nederland piept en kraakt en gaat gebukt onder een grote verscheidenheid aan problemen en uitdagingen. Van (de nasleep van) corona tot grote krapte op de arbeidsmarkt en van de torenhoge inflatie tot steeds verder oplopend ziekteverzuim. Elke sector heeft er last van en misschien is de zorg nog wel het meeste of het langste belast van alle sectoren. Zorgmedewerkers werken keihard om alle zorg te kunnen verlenen. Hierin worden zij in toenemende mate geconfronteerd met (persoonlijk) leed; van de mensen om hen heen, maar ook van zichzelf. Dit in combinatie met lange en onregelmatige werktijden, een hoge werkdruk, weinig oplaadtijd en de extra druk van de inhaal-zorg.

Voor zorgmedewerkers die niet goed weten hoe zij met dit alles om moeten gaan, kunnen de consequenties groot zijn. Het ontwikkelen van psychische klachten ligt dan op de loer. Dit kan leiden tot uitval of tot een verminderde inzetbaarheid. Lange wachtlijsten in diezelfde zorgsector helpen dan ook niet mee om snel te herstellen. Maar het kan ook anders en jij hebt daar invloed op. 

Herken je deze situatie in jouw organisatie en heb je er misschien zelf ‘kopzorgen’ van? Dan inspireren wij je graag tijden ons interactieve webinar om op een andere manier tegen psychische klachten aan te kijken. Wat zijn überhaupt psychische klachten? Kun je dat voorkomen? En mag je daar dan wel met je medewerkers over praten?

Kortom, wil je hier eens op een andere manier naar kijken? En geloof je net als wij erin dat snel erbij zijn belangrijk is, evenals aandacht en actief aanpakken, eigen verantwoordelijkheid en de positieve werking van mooi werk in de zorg? Schuif dan aan bij ons lunchwebinar op dinsdag 13 december van 12.00 tot 13.00 uur. PSION laat u graag inzien dat ‘kopzorgen’ niet eerst in een hokje geplaatst hoeven te worden om ze op te lossen. 

Verdere informatie

Over PSION 

PSION staat voor Psychische Interventies en Ondersteuning Nederland. Zij helpen organisaties en hun medewerkers bij preventie en aanpak van psychische klachten. Niet door het plakken van etiketten, maar door de mens met al zijn mogelijkheden en (tijdelijke) beperkingen, centraal te stellen. 

 

Voor wie 

De bijeenkomst is bedoeld voor alle medewerkers die zich actief bezighouden met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 

Kosten 

Het webinar is gratis toegankelijk voor leden van ZWconnect. Niet-leden betalen een bijdrage van 40 euro. 

 


Meer informatie 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met David Huizing (david@zw-connect.nl) of Nicolien Verhage (nicolien@zw-connect.nl) 

Praktische info

De bijeenkomst is bedoeld voor alle medewerkers die zich actief bezighouden met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met David.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met David.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*