Startbijeenkomst ‘Kom binnen bij de zorg’

In de regio Zuid-Holland Noord willen we een regionaal oriëntatieprogramma Kom binnen bij de Zorg ontwikkelen voor mensen die belangstelling hebben om in de zorg te werken. Met dit oriëntatieprogramma wordt de overstap van potentiële medewerkers toegankelijker en de aanstelling van deze groep voor werkgevers aantrekkelijker.

Tijdens deze startbijeenkomst willen we met elkaar de contouren van het programma bespreken en welke organisaties een bijdrage willen en kunnen leveren aan het programma. Hiervoor willen we alle stakeholders bij elkaar krijgen: een vertegenwoordiging van werkgevers uit alle zorg- en welzijnbranches, het onderwijs, uitvoeringsorganisaties zoals het UWV en RMT en andere betrokken partijen.

Startbijeenkomst ‘Kom binnen bij de zorg’

Achtergrond

In dit oriëntatieprogramma willen we graag de skillsgerichte leercultuur versterken. Door hiermee te starten in de oriëntatiefase, wordt de basis gelegd voor het Leven Lang Ontwikkelen. Dit betekent dat er bekeken wordt welke talenten, kennis en vaardigheden iemand al heeft.

De benadering van ‘skillgerichtheid’ houdt in dat er gekeken wordt naar kennis en vaardigheden waarmee het individu onder steeds veranderende omstandigheden taken en rollen in het werk kan uitvoeren. De arbeidsmarkt van de toekomst draait steeds meer om deze vaardigheden dan alleen om diploma’s. Het ontwikkelen en erkennen van skills en het matchen van mens én werk op basis hiervan staat centraal op deze dynamische arbeidsmarkt. Het denken in skills voorkomt mismatches bij instroom en draagt bij aan duurzame inzetbaarheid.

 

Ontwerpprincipes van het oriëntatieprogramma
  • Zoveel mogelijk gebruik maken en verbinden van de bestaande verschillende regionale initiatieven.
  • Regionale aanpak; draagvlak bij alle betrokkenen in de regio, zodat we een duurzaam en succesvol programma neer kunnen zetten.
  • We denken en werken vanuit het perspectief van de kandidaat.
  • Skillsgericht; door het oriëntatieprogramma skillsgericht te maken kun je mensen zo snel mogelijk op de juiste plek krijgen. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen sluit een skillsgericht programma ook het beste aan bij de opleiding en carrièrestappen die volgen.
Programma

9.00 – 9.15 uur: Welkom en toelichting van de dag
9.15 – 10.00 uur: Kennismaken met elkaar en het oriëntatieprogramma
10.00 – 10.45 uur: Verkennen van de contouren
10.45 – 11.00 uur: Pauze
11.00 – 12.00 uur: Verdiepen: wat is hiervoor nodig?
12.00 – 12.15 uur: Concluderen en doorkijk naar het vervolg
12.15 – 12.30 uur: Wrap up
12.30 uur: Netwerklunch

 

Initiatief

De bijeenkomst wordt in samenwerking vanuit AVANT, UWV, WSP, WVO en ZWconnect georganiseerd.

Praktische info

De bijeenkomst vindt plaats bij ‘s Heeren Loo, locatie Plein 6, in Noordwijk. Het adres is Wintertuinlaan 6, 2201 ZS Noordwijk. U wordt verwacht in vergaderzaal De Narcis.
Projectleider
Projectleider
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Lies.
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Lies.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*