Rondetafel Roostering in de Wijk

Na drie succesvolle edities, waar in totaal al 34 wijkverplegingsorganisaties vanuit het hele land mee hebben gedaan, organiseert Het Potentieel Pakken op woensdag 8 november een Rondetafel Roostering specifiek voor de Randstad. Centraal staat hoe je grotere contracten mogelijk kunt maken in de wijkverpleging. Hoe creëer je bijvoorbeeld langere routes? Daarover wisselen deelnemers ervaringen en tips met elkaar uit. Van HPP krijg je praktische handvatten hoe je hier als wijkverplegingsorganisatie concreet mee aan de slag kunt. Daarnaast heeft deze dag als doel een lerend netwerk opzetten, zodat jullie elkaar erna ook nog weten te vinden.

Om waardevolle gesprekken te stimuleren wordt per organisatie één wijkverpleegkundige en één teammanager uitgenodigd. Daarnaast mag per organisatie één planner aansluiten. Na de bijeenkomst op 8 november kunnen organisaties zelf aan de slag met langere routes en gezondere roosters. 

Rondetafel Roostering in de Wijk

 

 

Inhoud

1. Kansen en mogelijkheden t.a.v. langere routes en gezondere roosters
  • De feiten op tafel: dienstenpatronen en aantal opkomsten voor medewerkers inzichtelijk maken
  • Cliëntplanning en het verschuiven van zorg naar de daluren
  • Indirecte zorg planbaar maken in het rooster
  • Heilige huisjes in het team bespreekbaar maken
2. Borging binnen de organisatie
  • Hoe ga je als organisatie na deze dag aan de slag?
  • Welke materialen heeft HPP ontwikkeld en hoe kun je deze inzetten?

3. Veranderingen in ‘het 
systeem’: wat is er nodig?

We sluiten de dag af met een kennissessie waarbij we een onderwerp verder zullen uitdiepen met ervaringsdeskundigen. Deze keer gaan we het hebben over de inzet van helpenden(plus) in de wijkverpleging.

Praktische info

De dag vindt plaats bij Fort de Batterijen (Overeindseweg 25, 3439 LP Nieuwegein). Deze dag is gericht op de ervaringen van de werkvloer. Daarom wordt van elke organisatie de aanwezigheid van één wijkverpleegkundige en één teammanager gevraagd. Daarnaast is er de mogelijkheid om één planner aan te laten sluiten bij deze dag.
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*