Netwerkgroep Behoud: VIPc

Meer mensen duurzaam vitaal in de zorg, wie wil dat nu niet? Wij wel! En daarom is ZWconnect mede initiatiefnemer van het ZonMw project VIPc, dat staat voor Vitaal in de Praktijk cultuur. Tijdens deze netwerkbijeenkomst gaan we het hebben over dit project. VIPc is een positief motiverende en activerende interventie, waarin betrokkenen in de zorg zelf en met elkaar ontdekken wat wel/niet werkt in het duurzaam mentaal vitaal blijven werken. Zij leren de bevorderende patronen in de praktijk bewuster en vaker toe te passen, en belemmerende patronen los te laten. Leren is immers ook afleren.  

Netwerkgroep Behoud: VIPc

Achtergrond

ZWconnect werkt in dit project samen met zorgorganisatie DSV Leven, onderzoekers van het lectoraat Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg van Hogeschool Leiden en met interventiespecialist dr. Arjella van Scheppingen, die VIPc in haar promotietraject heeft ontwikkeld en geëvalueerd. 

Tijdens de leernetwerkbijeenkomst van 27 juni ervaar je zelf hoe deze interventie er in de praktijk aan toegaat en gaan we er met elkaar op reflecteren. Samen ontdekken we in hoeverre en hoe een dergelijke aanpak ook breder in de zorg toepasbaar is. 

 

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor alle medewerkers die zich actief bezighouden met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. 

Inhoud bijeenkomst 

1. Via interactieve werkvormen ontdekken we wat bijdraagt aan het vitaal kunnen blijven (samen)werken in de veranderende zorg.
2. Reflectie op de waarde van dit soort interventies voor de zorg. Dat deel kunnen we opknippen in tweeën:

  • de waarde ervan voor de respectievelijke organisaties (en de rol van de aanwezigen als HR functionarissen) 
  • de waarde ervan voor de bredere zorg en samenwerking in netwerkverbanden. 

 

 Wees welkom! Denk en doe mee rondom dit belangrijke vraagstuk! Want meer mensen die duurzaam vitaal aan het werk kunnen in de zorg gaat ons allemaal aan! 

 

Kosten

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van ZWconnect. Niet-leden betalen een bijdrage van 40 euro. 

Praktische info

De bijeenkomst vindt plaats bij ons op kantoor in het Sociale Hart (op de begane grond) aan de Louis Braillelaan 100, 2719 EK Zoetermeer. Parkeren kan niet bij ons op terrein, maar op het veld voor het kantoor. Je hoeft daarvoor niet door de slagboom.
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Nicolien.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Nicolien.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*