Netwerkgroep Behoud: Zelfroosteren

Op dinsdag 14 november organiseert ZWconnect samen met ModernWorkx een workshop over zelfroosteren en gezond roosteren. Tijdens deze workshop gaan we ook het zelfroosterspel spelen en na afloop krijg je een spel mee! 

Netwerkgroep Behoud: Zelfroosteren

Inhoud workshop 

Voor behoud van medewerkers zijn grip op eigen werktijden en gezonde roosters van belang. Zelfroosteren is een veel toegepaste oplossing. Het succes van zelfroosteren is voor een belangrijk deel afhankelijk van het gedrag van de teamleden. Natuurlijk moet er een goede set van regels zijn en ook handige software om zelfroosteren gemakkelijk te maken. Maar daarna begint het moeilijke stuk: het gedrag van de medewerkers. Het is vaak een kwestie van geven en nemen, elkaar wat gunnen en flexibel zijn. En je hebt altijd mensen die heel goed voor zichzelf kunnen opkomen en anderen die dat minder goed doen. 

Met elkaar het goede gesprek hierover voeren is dan een hele kunst. Het zelfroosterspel is erop gericht om het gesprek over alle hot issues rondom roosters en werktijden op gang te brengen; op een laagdrempelige manier. In deze workshop doen we een verkorte versie van het zelfroosterspel. Aan de slag dus! Het gesprek aangaan over wat een eerlijk rooster is, wat een gezond rooster is, voor wie je flexibel wilt zijn, wat de rol van de OR is bij zelfroosteren, wat je voorkeuren zijn qua werken op feestdagen of in de weekenden. Discussie verzekerd! Tenslotte kijken we ook naar een tool om gezonde roosters meetbaar te maken. 

  • Introductie zelfroosteren. 
  • Spelen van het zelfroosterspel. 
  • Gezond roosteren, hoe te meten? lnclusief demo tool. 
Jan de Leede en ModernWorkx 

Jan de Leede is docent aan de Universiteit Twente op het gebied van HRM en innovatie en is oprichter van ModernWorkx. Een bedrijfskundig adviesbureau dat is gericht op het vergroten van de veerkracht, denkkracht en slagkracht van organisaties door het concurrerend organiseren van personeel. ModernWorkx richt zich op flexibiliteit, werktijden, zelfroosteren en Het Nieuwe Werken. 

 

Voor wie 

De workshop is bedoeld voor alle medewerkers die zich actief bezighouden met Duurzame Inzetbaarheid en roosteren. 

Let op: aan de workshop kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Meld je dus snel aan! 

 

Kosten 

De inspiratiesessie is gratis toegankelijk voor leden van ZWconnect. Niet-leden betalen een bijdrage van 40 euro. 

Je kunt tot één week van tevoren (tot en met dinsdag 7 november) kosteloos annuleren. Bij afmelding na 7 november of bij ‘no-show’ wordt de volledig gevraagde bijdrage alsnog in rekening gebracht, ook bij leden. 

Praktische info

De workshop is bedoeld voor alle medewerkers die zich actief bezighouden met Duurzame Inzetbaarheid en roosteren. 
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Nicolien.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Nicolien.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*