Bestuurlijke dialoog: Flexibilisering van arbeid

Op maandag 12 juni nodigen we u graag uit voor een bestuurlijkdialoog. Deze keer is het thema Flexibilisering van arbeid. Dit thema vormt ook een belangrijk onderwerp in het landelijke TAZ (Toekomstgerichte Arbeidsmarkt Zorg) programma van VWS. Het belangrijkste uitgangspunt is hierbij het tegengaan van schijnzelfstandigheid en meer gelijkheid tussen vaste medewerkers en zzp’ers. Zeker het tegengaan van schijnzelfstandigheid blijkt in de praktijk een behoorlijke opgave.

Bestuurlijk dialoog: Flexibilisering van arbeid

Programma

11.30 – 12.00 uur

Inloop met koffie, thee, water en broodjes. Heeft u dieetwensen? Laat het ons dan graag weten.

 

12.00 – 12.45 uur

Welkom door Dick van Duijn, bestuurder van ZWconnect, en Coralie Elmont, directeur van ZWconnect. Flexibilisering van arbeid biedt (on)mogelijkheden voor de zorg.

Ingrid van den Burg, regioadviseur van ZWconnect en VWS, zal uiteenzetten welke acties VWS samen met stakeholders in gang heeft gezet om regionaal werkgeverschap te ondersteunen en hoe dit past binnen de TAZ.

Mireille Paardenkooper en Caren Reinoud zijn de experts als het gaat om het vinden van oplossingen voor werkgevers om flexibelere inzet te (waar)borgen. Regie op het ZZP-schap is van belang waarbij behoud van personeel, kosten, kwaliteit van zorg/ dienstverlening en duurzaamheid centraal staan.

12.45 – 13.15 uur

Dialoog, in gesprek met elkaar over wat werkgevers gezamenlijk kunnen doen in het regionale werkgeverschap.

ACM is aanwezig om in gesprek en aan de hand van voorbeelden de mogelijkheden van het regionale werkgeverschap en ZZP te onderzoeken op het gebied van mededinging.

 

13.15 – 13.30 uur

Afronding en afsluiting

Volgafspraken: ZWconnect biedt ondersteuning aan om per organisatie en in samenwerking mogelijkheden te onderzoeken.

Praktische info

Deze bijeenkomst is bedoeld voor directeuren/bestuurders van organisaties aangesloten bij ZWconnect. De bijeenkomst vindt plaats bij ons op kantoor aan de Louis Braillelaan 100, 2719 EK Zoetermeer. Parkeren kan niet op ons terrein, maar op het veld voor het kantoor. U hoeft daarvoor niet door de slagboom.
Directeur
Directeur
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Coralie.
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Coralie.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*