ACM publiceert guidance gericht op regionaal werkgeverschap

We zien in de regio al diverse mooie initiatieven en veel interesse rondom regionaal werkgeverschap en gezamenlijke flexpools. De ervaring leert dat dit ook veel vragen en onzekerheden met zich meebrengt, bijvoorbeeld rondom btw bij uitwisseling van personeel en over regels waaraan de samenwerking moet voldoen met het oog op de concurrentieregels.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een guidance gepubliceerd gericht op regionaal werkgeverschap. Met deze guidance draagt de ACM bij aan duidelijkheid voor werkgevers, zorgmedewerkers in loondienst en zelfstandigen in de zorg en is daarmee een belangrijke stap voor onze gezamenlijke agenda gericht op regionaal werkgeverschap en een betere balans tussen vast en flex.

 

 

Guidance

De guidance is met input van enkele lopende regionale initiatieven gericht op regionaal werkgeverschap tot stand gekomen. Je kunt de guidance hier raadplegen.

In vervolg op de publicatie zal er een consultatiemoment worden georganiseerd over de guidance. Indien hierover meer bekend is, zullen we jullie dit laten weten.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over flexibilisering? Neem dan contact op met Mireille Paardenkoper, via mireille@zw-connect.nl of 06 – 23 50 03 33.

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

Innovatiekaart uitgebreid met nieuwe innovaties


De kaart is vernieuwd met vijf nieuwe innovaties en daarnaast een update van de al opgenomen initiatieven.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*