ACM publiceert guidance gericht op regionaal werkgeverschap

We zien in de regio al diverse mooie initiatieven en veel interesse rondom regionaal werkgeverschap en gezamenlijke flexpools. De ervaring leert dat dit ook veel vragen en onzekerheden met zich meebrengt, bijvoorbeeld rondom btw bij uitwisseling van personeel en over regels waaraan de samenwerking moet voldoen met het oog op de concurrentieregels.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een guidance gepubliceerd gericht op regionaal werkgeverschap. Met deze guidance draagt de ACM bij aan duidelijkheid voor werkgevers, zorgmedewerkers in loondienst en zelfstandigen in de zorg en is daarmee een belangrijke stap voor onze gezamenlijke agenda gericht op regionaal werkgeverschap en een betere balans tussen vast en flex.

 

 

Guidance

De guidance is met input van enkele lopende regionale initiatieven gericht op regionaal werkgeverschap tot stand gekomen. Je kunt de guidance hier raadplegen.

In vervolg op de publicatie zal er een consultatiemoment worden georganiseerd over de guidance. Indien hierover meer bekend is, zullen we jullie dit laten weten.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over flexibilisering? Neem dan contact op met Mireille Paardenkoper, via mireille@zw-connect.nl of 06 – 23 50 03 33.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*