ACM publiceert guidance gericht op regionaal werkgeverschap

We zien in de regio al diverse mooie initiatieven en veel interesse rondom regionaal werkgeverschap en gezamenlijke flexpools. De ervaring leert dat dit ook veel vragen en onzekerheden met zich meebrengt, bijvoorbeeld rondom btw bij uitwisseling van personeel en over regels waaraan de samenwerking moet voldoen met het oog op de concurrentieregels.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een guidance gepubliceerd gericht op regionaal werkgeverschap. Met deze guidance draagt de ACM bij aan duidelijkheid voor werkgevers, zorgmedewerkers in loondienst en zelfstandigen in de zorg en is daarmee een belangrijke stap voor onze gezamenlijke agenda gericht op regionaal werkgeverschap en een betere balans tussen vast en flex.

 

 

Guidance

De guidance is met input van enkele lopende regionale initiatieven gericht op regionaal werkgeverschap tot stand gekomen. Je kunt de guidance hier raadplegen.

In vervolg op de publicatie zal er een consultatiemoment worden georganiseerd over de guidance. Indien hierover meer bekend is, zullen we jullie dit laten weten.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over flexibilisering? Neem dan contact op met Mireille Paardenkoper, via mireille@zw-connect.nl of 06 – 23 50 03 33.

Nieuws

Nieuw bestuurslid Yvonne Wilders: ‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’


Wilders is voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Zij stelt zich in dit artikel graag aan je voor.

Even voorstellen…


Onze nieuwe officemanager Saskia Hulsmann stelt zich graag aan je voor.

Lidmaatschap HMC: ‘Samenwerking zoeken met ziekenhuizen én zorginstellingen’


Ingrid Rempt, Directeur HR van HMC, vertelt met welke redenen HMC lid is geworden van ZWconnect.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*